Werken bij

Werk je bij Feniks, dan doet je werk ertoe

Feniks is in 2016 opgezet door Margot en Etienne. Inmiddels hebben ze een geweldig team van zo’n 12 mensen om zich heen verzameld. Samen zorgen ze ervoor dat Feniks een veilige plek is waar jongeren weer op adem kunnen komen. Zichzelf terug kunnen vinden. En kunnen werken aan hun toekomst.

Wat moet je ermee als je het voor jezelf houdt. Het is toch veel leuker als je het kan delen?

Margot

We maken hier heel veel met elkaar mee. We leven letterlijk met elkaar. De zorg is intensief en samen zijn we er dag en nacht voor onze cliënten. Als je hier komt werken, heb je dus een flinke portie commitment en betrokkenheid nodig. Maar als je dat kunt opbrengen, als je er echt durft te zijn voor deze jongeren, dan heb je volgens Margot de mooiste baan die er is.

Een leven lang leren

We vinden het belangrijk om onszelf altijd te blijven ontwikkelen. Kom je bij ons team, dan neem je deel aan intervisies en volg je regelmatig cursussen en bijscholing, ook om je accreditatiepunten te halen. Zo volg je als professional bijvoorbeeld elk jaar standaard een BHV-cursus. Ook vragen we van alle medewerkers dat ze een cursus medicatietoediening volgen en het HACCP-examen met goed gevolg afsluiten. Daarnaast moet je volgens je eigen beroepsprofiel elk jaar voldoende accreditatiepunten behalen. Daarom volg je ook extra opleidingen en workshops, en doe je mee aan reflectie en intervisies. Als jeugdzorgwerker word je ingewerkt volgens het inwerkprogramma ‘SKJ competentieprofiel jeugdzorgwerker’.

Screening

Iedereen die bij ons komt solliciteren, wordt gescreend. Dat betekent dat je een zeer uitgebreide VOG moet kunnen overleggen. Dit vragen wij voor je aan via Justis. Krijg je of heb je geen uitgebreide VOG, dan word je niet aangenomen. Ook mag je dan geen stage bij ons lopen of vrijwilligerswerk doen.

Vacatures en stageplekken

In onze jeugdgroep (maximaal 6 jongens tussen de 8 en 21 jaar (verlengde jeugdwet) die 24/7 kortere of langere tijd op Feniks verblijven) zijn de volgende vacatures beschikbaar:

Leerwerkplekken BBL en BOL

We bieden regelmatig leerwerkplekken aan. Zo hebben we op dit moment een BBL-plek voor een…

Vacature slaapwacht

Vanwege een uitbreiding zijn er meerdere vacatures beschikbaar voor de functie van slaapwacht. Als slaapwacht…

Vacature (woon)begeleider C (hbo SKJ)

Functieomschrijving Je biedt zorg en stevige, intensieve begeleiding op de woongroep. Je creëert een prettige…

Snel navigeren

Contactgegevens

Feniks Zorg & Jeugd

Oostpolderweg 11 en 13
9909 TH SPIJK (gemeente Delfzijl)

Telefoonnummer: 0596-591010;
na 17.00 uur alleen in spoedgevallen

E-mail: info@fenikszorgenjeugd.nl (algemeen)

Kwaliteitskeurmerken

Image
Image
Image
Image
Image
Image