Waarom heet de zorgboerderij ‘Feniks’

De verhalen leren ons dat de prachtige vogels een nest bouwen van kaneel twijgen, op een bepaald tijdstip steken ze zelf het nest in brand door zelf combustie en gaan op in de vlammen. Uit de as ontstaat een nieuwe vogel, dit nieuw gevederde wonder begint aan een zelfde levenscyclus als zijn voorganger.

 

Jij bent net zo prachtig als deze vogel. Hier kan jij aan een nieuwe fase in je leven beginnen. Dezelfde jij op een nieuwe plek en een nieuwe start. Ook wij hebben hier een nieuwe plek gecreëerd voor ons en jullie.

 

Het rijksmonument aan de Oostpolderweg 11 in Spijk, was zeer vervallen toen we hem aankochten en is door ons gerestaureerd zodat het weer een nieuw leven heeft. Het land, daar is weer opnieuw leven in gekomen door het te bewerken. Wijzelf zijn ook aan een nieuwe fase begonnen in ons leven.

 

Naast en vanuit het oude, het nieuwe; letterlijk en figuurlijk. Jong en oud bij elkaar op deze plek. Innovatie en landbouw bij elkaar op het mooiste plekje in de gemeente Delfzijl, Spijk, vlak bij de windmolens, de Eemshaven en het Googlecentrum, waar de boeren en de mensen land van zee hebben gemaakt. Zonder verleden, geen toekomst. En zo is de cirkel weer rond.

 

 Zorgboerderij Feniks  |  Oostpolderweg 11-13  |  9909 TH Spijkin  

info@zorgboerderijfeniks.nl

0596-591010

 

© 2017 Zorgboerderij Feniks                                                               Website ontwikkeld door: Jimdo | Ontwerp: Babs Hekman